Пълно манипулационно здравно обслужване - поставяне на инжекции, смяна на превръзки, поставяне на абокат, включване на системи и др. Обадете се на Вашата медицинска сестра
Пълно манипулационно здравно обслужване - поставяне на инжекции, смяна на превръзки, поставяне на абокат, включване на системи
Обадете се на вашата лична частна медицинска сестра на телефон 0889 066 661
Сестра.БГ извършва услугата хранене през сонда за нуждаещи се в София. Цена 25 лв.

Хранене през сонда

Цена на услугата: 25 лв.

Медицинска сестра включва система
тел.: 0889 066 661
Храненето през сонда е необходимост при следните състояния - лицево-челюстни травми и операции; рак на устната кухина, глътката, ларингса и хранопровода; изгаряния, резекция и стеснения на хранопровода; черепно-мозъчни травми, операции, ракови и други заболявания на мозъка (инсулт и др.) с нарушена нервна регулация на дъвченето и гълтането; коматозни състояния от различен произход; заболявания на стомаха с непроходимост (изгаряния, обширен карцином) и по-рядко след резекция на стомаха при много изтощени болни; кахектични състояния след тежки операции с усложнения или сепсис.

Храненето през сонда може да бъде капково или с течно-кашава храна в зависимост от заболяването, състоянието на пациента и фазата на болестта.

Медицинските сестри на Sestra.bg имат опит в най-тежките реанимационни звена в София, където храненето през сонда на пациентите е ежедневие.